A Notre-Dame-székesegyház átépítési tervei - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

Mint ahogy mindenki tudja a csodás Notre-Dame-székesegyházat brutálisan károsította a tűz a világ és a Ceremóniamester -ed sajnálatára. Azonban nemcsak az adakozók, hanem az építészek is gyorsan reagáltak és csodás tervek születtek.

A Notre-Dame-székesegyház történelmi struktúráját súlyosan károsító tűz után a Vincent  Callebaut Építészet tisztelete jeléül fellebbentette a fátylat az átépítési terveiről . A transzcendens projekt, amely egy rugalmas és ökológiai jövő jelképezi, a biomimika és az emberek és a természet közötti igazságosabb szimbiotikus kapcsolat közös etikáját.
 


A „újjászületés” és a „regeneráció” görög szóból eredő Palingenesis projekt célja, hogy a tető és a torony között egyetlen ütemben keveredjen.  A négy oromzat közül a 10 méter magas tetőtér eredeti geometriáját tiszteletben tartották, 55 fokos tetővel fokozatosan kialakítva nyúlik felfelé a függőleges torony. Figyelembe véve az épület szerkezeti terhelésének elvét a támpillérek és a belső csuklós oszlopok felé, a négy tetőfedő vonal és a tető bordáinak négy sora hajlík és csatlakozik egymásba az ég felé, paraméteres és könnyű geometriát eredményezve.

Kereszt laminált fa gerendákból épült, a rendszer tölgyfa kerete arra törekszik, hogy a minimális mennyiségű anyagot használjon fel és mindeközben átláthatóságot biztosít a katedrálisnak.  
A torony tetején a törmelékben megtalált kakas koronázza a rendszert, és marad továbbra is a „spirituális villámrúd” és a „hívők védelmezője”.
 


A templomtorony új architektúrája, mint egy burkolat kereszthajó zárókővéből emelkedik ki, felidézve az újjászületést, de a katedrális rejtélyét és a Krisztus feltámadását is. Sőt a burkolat alatt az élet és a megújulás jön létre. A Notre-Dame megint elkápráztatja a világot, miközben megerősíti az univerzális béke-üzenetét és a lelki törekvését. -Vincent Callebaut építészet


A fából készült keret háromdimenziós kristályüveggel van borítva, amely csiszolt gyémánt alakú elemekre oszlik. Szerves aktív rétegből áll, ez a szén, a hidrogén, a nitrogén és az oxigén koktélja elnyeli a fényt és energiává alakítja át. A hidrogén üzemanyagcellákban tárolt energiát a székesegyház egészében újra elosztják.
 


A projekt középpontjában a szemlélődésre és a meditációra fordított kert található. Az esztétikán túl a kertet az önkéntesek és jótékonysági szervezetek művelik majd meg. Az Aquaponics és a permakultúra évente legfeljebb 25 kg gyümölcsöt és zöldséget ad majd négyzetméterenként. Ezért minden évben akár 21 tonna gyümölcsöt és zöldséget lehet betakarítani és közvetlenül ingyenesen terjeszteni. Ebből a célból a Notre-Dame udvarán minden héten egy mezőgazdasági termelői piac kerül megrendezésre.

 

 

 

Eskvüi ruhák | A Notre-Dame-székesegyház átépítési tervei - Ceremóniamester ajánlja Eskvüi ruhák | A Notre-Dame-székesegyház átépítési tervei - Ceremóniamester ajánlja Eskvüi ruhák | A Notre-Dame-székesegyház átépítési tervei - Ceremóniamester ajánlja Eskvüi ruhák | A Notre-Dame-székesegyház átépítési tervei - Ceremóniamester ajánlja

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Alon Livné 2018-as kollekciója - II rész - Ceremóniamester ajánlja

A ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp a világhírű Alon Livné 2018-as kollekcióját csodálhatod meg. Első rész : 

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 272- Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Berta új Miami esküvői ruha sorozatát (I. rész) nézheted végig. 

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 276 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Yaniv Persy Athens esküvői ruha sorozatát  nézheted végig. 
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu