Bio Villanykörte...baktériumokkal világíthat a legújabb csoda! - egy kis technika a CeremÓniamesterrel

Ceremóniamester blog

"A Wisconsini Egyetem három hallgatója egy olyan villanykörtén dolgozik, amelynek fényét baktériumok biztosítják. AnaElise Beckman, Alexandra Cohn és Michael Zaiken a RocketHub nevű közösségi finanszírozási oldalon igyekszik támogatást gyűjteni projektjükhöz, amelynek célja, hogy egy működő (és persze világító) ökoszisztémát hozzanak létre egy üveg tárolóban. A tervek szerint a biokörte (Biobulb) több különböző mikrobának adna otthont, amelyek mindegyikének meglenne a maga szerepe a tápanyagok körforgásának biztosításában, az egyedszámok kontrollálásában és az egyéb kulcsfontosságú tevékenységekben.

A végeredmény egy önellátó, zárt rendszer lenne, amelyben külső beavatkozás nélkül hosszú ideig elélhetnek és szaporodhatnak a genetikailag módosított, biolumineszcens E. coli baktériumok. A projekt kidolgozói egyelőre nem tudják pontosan, hogy mely fénykibocsátásra képes faj fehérjéit juttatják majd be a baktériumok génállományába. Úgy tervezik, hogy több különböző lehetőséget is kipróbálnak, hogy megtalálják a legjobban beváló verziót.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni, illetve hol lesz igazán praktikus a biokörte, de a tervezet iránt már most is nagy az érdeklődés. A mikrobáknak a tárolóban elhelyezett táptalajon, és egymáson kívül kizárólag némi környezeti fényre lesz szükségük az életben maradáshoz, és a villanykörte működtetéséhez.

 

Ahhoz hogy mindez megvalósulhasson, persze még rengeteg munkára és pénzre van szükség. A fejlesztőknek meg kell találniuk az E. coli baktérium esetében legjobban működő biolumineszcens géneket, és bejuttatni ezeket a mikrobába, illetve az aprócska ökoszisztéma további tagjait is ki kell választani, mégpedig úgy, hogy a rendszer huzamosabb ideig önfenntartó tudjon maradni."

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 264 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Berta új Athens esküvői ruha sorozatát (II. rész) nézheted végig. 

Divatbemutatókról ollózva 40 -Ceremóniamester ajánlja

Szablya Ákos ceremóniamester , a Te ceremóniamestered egy új sorozatot indít Neked Divatbemutatókról ollózva címmel. A legnagyobb divatházaktól kezdve a legextrémebb ruhákig mindent fogsz látni ebben a csokorban. Remélem inspiráló, de az biztos hogy amulatba ejtő lesz majd. :)  

Divatbemutatókról ollózva 44 - Ceremóniamester ajánlja

Szablya Ákos ceremóniamester , a Te ceremóniamestered egy új sorozatot indít Neked Divatbemutatókról ollózva címmel. A legnagyobb divatházaktól kezdve a legextrémebb ruhákig mindent fogsz látni ebben a csokorban. Remélem inspiráló, de az biztos hogy amulatba ejtő lesz majd. :)   Most épp egy tervező óriás, Iris van Herpen Couture 2021-es (II. rész), legújabb ruháit nézheted végig.   
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu