Budavári Borfesztivál 2015 - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

2015. szeptember 9 - 13. 1014 Budapest I. kerület , Budavári Palota teraszai. Ki ne hagyd, mert egy igazi budapesti programcsemege a  ceremóniamestered  szerint. A csodás budapesti panoráma, a legjobb borok, finom ételek és jó társaság vár....ha jól választasz... ;) 

  

A legnagyobb kedvencem, a szépséges kézműves borok megálmodója, a N.A.G - Concubina sajnos nem lesz kint, ezért direktben ajánlom őket :  http://www.nag.hu

 

Pár szépséges bor Németh Attila Gábor barátomtól: 

Concubina Fehér 2009

N.A.G. VERESFÖLD 2010, Chardonnay

N.A.G. CSEREPES 2009, Chardonnay

N.A.G. MÁD "BETSEK" Hárslevelű 2011, tokaji bor Mádról, a Betsek dűlőről

Concubina Vörös 2008

N.A.G. BARNATANYA 2011, Syrah

N.A.G. DIÓS 2011, Sárga muskotály

 

Ebben a szelekcióban két igazi újdonság van: a VERESFÖLD 2010 és a BETSEK...

A VERESFÖLD az utóbbi tíz év lehető legrosszabbnak tartott évjáratában született, ennek ellenére vagy (éppen ezért??? :) üde, telt, meglepően gazdag félszáraz bor, Chardonnay-imádóknak! (Természetes maradékcukor-tartalmának köszönhetően félszáraz, ebben semmi rossz nincs, a bor teljesen természetes módon készült!!!)

 

A "BETSEK" a testvérbirtokon, az ALANA-TOKAJ mádi, Betsek dűlőben lévő területén született: nagytestű, komoly, fűszeres, minerális. Komplex. Meg kell kóstolni ahhoz, hogy hihető legyen. Az elmúlt évek tokaji száraz Furmint offenzívájával szembe igyekvő bor : azoknak fog ízleni, akiknek a Furmintok nem!!! 

 

"Magam részéről letettem a száraz Furmint készítéséről - mondta Németh Attila Gábor (-persze nem a természetes édes borról, az zseniális...) és bátran kiálltom: EMBEREK, ÉBREDJETEK: HÁRSLEVELŰŰŰŰ!!!"

  

 

"A Budavári Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. Szeptember 9-13. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Öt napon át kulináris élmények, gazdag kulturális és zenei program

Az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 7-én a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű Boregyetemen. Az idei rendezvényen a Tokaj-Hegyaljai borvidék mutatkozik be kiváló boraival a Tokaj Kereskedőház jóvoltából.

Pár Borpár - szakmai kóstoló délutánok a Budavári Borfesztiválon, szerdán és csütörtökön. A szakmai délutánokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A programhoz csatlakozó kiállítók a saját standjaiknál a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, a borpár egyik fele ingyenes lesz.

Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai. A tavaly útjára indított különleges szakmai program elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A Borfesztivál a tematikusan kialakított kóstoló útvonalain keresztül ad iránymutatást a rendezvény látogatóinak.

Idén ismét nagyszerű előadók műsorát élvezhetjük. Lesznek új fellépők, és számos olyan vendég is, aki nem először zenél a Borfesztivál közönségének. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.

Kitűnő gasztronómia fogadja a látogatókat! Az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be a Borfesztiválon. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.

Butlers Borkvíz Bár – Játékra hív a Borfesztivál! Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelheti boros tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. A részvétel ingyenes, az ajándék garantált! A program támogatója a Butlers.

Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választás és még sok minden más!

 

NYITVA TARTÁS:

szeptember 9. 14:00 - 24:00 szerda
szeptember 10. 14:00 - 24:00 csütörtök
szeptember 11. 14:00 - 24:00 péntek
szeptember 12. 12:00 - 24:00 szombat
szeptember 13. 12:00 - 22:00 vasárnap

 

Belépőjegy

Napijegy

A jegy tartalmaz 1 kristály kóstolópoharat, 1 pohártartó szütyőt, ingyenes belépést a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira és a rendezvény 1 napjára szabad ki-/bejárásra jogosító karszalagot.

2015. augusztus 23-ig: 2 400 Ft/fő
2015. augusztus 23. után: 3 000 Ft/fő
Helyszínen: 3 000 Ft/fő"

 

ceremóniamester forrása

 

 

 

 

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 295 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői álomruhakat.  

Divatbemutatókról ollózva 50 -Ceremóniamester ajánlja

Szablya Ákos ceremóniamester , a Te ceremóniamestered egy új sorozatot indít Neked Divatbemutatókról ollózva címmel. A legnagyobb divatházaktól kezdve a legextrémebb ruhákig mindent fogsz látni ebben a csokorban. Remélem inspiráló, de az biztos hogy amulatba ejtő lesz majd. :) Most épp egy tervező óriás, Rahul Mishra 2021 színekkel teli, vibráló, legújabb ruháit nézheted végig.

Pronovias 2019 Wedding Dresses - 3 rész - Ceremóniamester ajánlja

Még mindig álmaid esküvői ruháját keresed..!? Nem kell izgulnod, mert a ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket.  
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu