Ezek az idei év esküvői trendjei

Ceremóniamester blog

A világjárvány az elmúlt két évben olyan módon változtatta meg a menyasszonyi trendeket, ahogyan azt előre megtippelni sem mertük volna. Sok jegyespár döntött az egyszerűbb vagy kisebb létszámú esküvők mellett, számos menyasszony és vőlegény választott emiatt visszafogottabb megjelenést. Évek óta ez az első olyan esküvői szezon, amelyet remélhetőleg már nem fognak beárnyékolni járvány okozta nehézségek és korlátozások. Milyen trendek jellemzik az elkövetkező szezonokat, és mire számíthatnak azok, akik a nagy napjuk tervezése előtt állnak? Görgess tovább, hogy megtudhasd cikkünkből.

 

 

Tematikus esküvők

Külföldön már óriási népszerűségnek örvendenek a tematikus esküvők. Legyen szó akár a jegyespár szívéhez közel álló korszakról és stílusról, akár egy filmről vagy sorozatról, számos téma köré szervezhetjük manapság az esküvőnket.

Képzelj el egy 30-as évek ihlette csokornyakkendős esküvőt a Kabaré díszleteihez hasonló dekorációval, vagy egy Bridgerton által inspirált kosztümös eseményt - ha a menyasszony és vőlegény stílusához illik és be is vállalják, igazán különleges esküvő lesz az eredmény.

Környezetbarát esküvők

Helyi vállalkozók megbízása, környezetbarát kistermelők választása, az esküvő során termelt hulladék minimalizálása - ezek mind-mind olyan döntések, amelyekkel csökkentheted az esküvőd ökológiai lábnyomát. 

A választott ruháktól kezdve, a dekoráción át, egyenesen a vacsorán feltálalt menüig számos opcióból választhatunk, manapság már mindenre találunk környezetbarát megoldást is. Természetesen nem kell a végletekig elmennünk és minden egyes döntésnél a legkörnyezetbarátabb alternatívát választani. Már annak is rendkívül pozitív környezeti hatása van, ha tudatosan odafigyelünk a műanyag és energia használatra, és kerüljük a környezetszennyező lehetőségeket.

Szokatlan színpaletták

A hagyományos arany, rózsaszín és fehér dekorációk, esküvői hajdíszek és ékszerek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az élénk színek és szokatlan színkombinációk. Jó pár éve megjelent a trendek között az úgynevezett greenery stílus, amely a csodás mélyzöld színeiről, borostyán és eukaliptusz díszeiről ismert.

Óriási népszerűségnek örvendenek a pasztell színek is, amelyek a dekorációkon túl a virágokban, a menyasszony, a vőlegény és a koszorúslányok öltözékében is megjelenhet. Nem csak a púder rózsaszín és pasztell barackszín kerülnek előtérbe, nagyon népszerű a menta, a pasztelles árnyalatú levendula és a babakék is.

Sötét színek a dekorban? Miért ne! A sötétkék, a fenyőzöld, a bordó és a sötét narancssárga is egyre gyakrabban jelenik meg a dekorációkban és öltözékekben egyaránt. Őszi és téli esküvőkön is nagyon jól mutatnak ezek a mély, melegséget sugárzó árnyalatok, amelyek a megfelelő módon kombinálva igazán különleges hangulatot teremtenek.

Külföldi esküvők

Ki ne szeretné egy romantikus virágkapu alatt, a fehér homokos óceánparton kimondani a boldogító igent? Egyre többen választják a külföldi, igazán rendhagyónak számító desztináció-esküvőket a hagyományos lagzik és ceremóniák helyett. 

Hosszú hónapok szervezését, rengeteg stresszt, és akár több millió forintot is spórolhatunk azzal, ha az esküvőt egy különleges helyszínen, szűk körben tartjuk. Az már csak a bónusz, hogy a nászút már a szertartás után megkezdődhet. Természetesen ez sem lehet mindenkinek jó megoldás - amennyiben a családod és barátaid körében szeretnél ünnepelni, a desztináció-esküvő nem neked való.

 

 

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Divatbemutatókról ollózva 36 -Ceremóniamester ajánlja

Szablya Ákos ceremóniamester , a Te ceremóniamestered egy új sorozatot indít Neked Divatbemutatókról ollózva címmel. A legnagyobb divatházaktól kezdve a legextrémebb ruhákig mindent fogsz látni ebben a csokorban. Remélem inspiráló, de az biztos hogy amulatba ejtő lesz majd. :)   

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 261 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Berta új Milano esküvői ruha sorozatát (II. rész) nézheted végig.   
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu