A ceremóniamester -ed imádja a túrógombócot, de a vízben főzögetésnél egy részea túrónak -ha nem a gríz van túlsúlyban- felolvad, s kárba megy. Ezért egy új megközelítésű gombócot alkottam, amit nem kell vízben kifőzni, csak a hozzávalókat. Pasiknak is ajánlom, mert pofonegyszerű!
hozzávalók / 4 adag
A gombóchoz:
3 dl tej
7 csapott ek búzadara
burbon vanília
3 ek nyírfacukor - már van 0 kalóriás is ;)
1-2 citromból nyert citromhéj lereszelve
50 dkg zsírszegény tehéntúró
welness ropogós zabpehely v kukoricapehely (morzsához)
A szószhoz eper -minél több, annál jobb - :) ...ha nincs kedved hozzá akkor diétás , magas gyümölcstartalmú lekvár citromlével higítva is megteszi...
fahéj
nyírfacukor ízlés szerint
3 dl tejhez kb. 6-7 evőkanál búzadarát, a vaníliát (vagy vaniliás fehérjeport), a nyírfacukrot összekeverjünk (én imádom benne a reszelt citromhéjat és a levét is).
Majd ezeket felfőzzük tejbegríznek, nagyon sűrűre, és ehhez hozzákeverjük az 50 dkg túrót is. Kézzel szép gombócokat formázzunk.
Közben főzd fel az epret 3-4 kanál nyírfacukorral, kis citrommal és egy csipetnyi fahéjjal.
Kézzel morzsold szét a pelyhet egy edényben, és a gombócokat forgasd bele (ha beteszed a hűtőbe és vársz egy órát akkor egyszerűbb...én hidegen szeretem).
Majd a gombócokat helyezd tányérra löttyintsd le túróval és az eperszósszal vagy ahogy épp Te szereted. :))) ...és jöhet a NAGY zaba :))))
....lehet, hogy esküvőkre is gyártom majd :) :) :)
Itt kommentelhetsz is : ceremóniamester túrógombóca
Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.
ceremoniamestered.hu