iPhone 7 , Apple Watch 2 és az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 , macOS Sierra - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

Ceremoniamester kellemesen csalódott az új iPhone-ban, mert elég "nagy durranás" lett. Ami érthető hiszen az Apple bevételének a 97%-át az iPone adja....! Ezért is tojik igazából minden másra és csak "parasztvakít" a többi területen. :( Miért is annyira jó az új 7-es!? Következzenek a részletek és mindenki maga eldöntheti ezt:

Ahogyan az várható volt, a mai Apple eseményen bemutatták az új iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeket, amelyek bár alakra jóformán teljesen azonosan néznek ki az iPhone 6s-sel, belül radikális változások történtek.

 

iPhone-7-hero

Új színek, új home gomb, új kamerák, por-, cseppálló és vízlepergető kivitel, sztereó hangszórók, hosszabb akkumulátor használat. Nézzük is részletesen ezeket.

 

Az új iPhone két új színt kapott: az egyik a “jet black”, ami magyarul a “kozmoszfekete” fordítást kapta, a másik pedig a sima “black”. Ebből az első fényesre polírozott készülékházzal, míg a másik pedig matt felülettel rendelkezik. Az antennacsíkok pedig a pletykáknak megfelelően átkerültek a készülék alsó és felső éléhez.

iPhone7Plus-Lineup-PB_PR-PRINT

Az új home gomb immár nyomásérzékeny, ahogyan a Force Touch trackpad a MacBook Pro esetén. Ezzel együtt a Taptic Engine is frissült, hiszen a mechanika mozgása helyett annak érzetét kell visszaadnia – ráadásul ez API által vezérelhető is lesz.

apple-iphone-watch-20160907-4773

 

Az iPhone-ok esetén az iPhone 6s már némileg ellenált a víznek, de az iPhone 7 már IP67-es minősítésű por-, cseppálló és vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik.

apple-iphone-watch-20160907-4801

A megújult kamera az összes iPhone 7 esetén rendelkezik optikai képstabilizátorral, tehát ez már nem csak a Plus modellek kiváltsága. Az objektív f/1.8-as fényerőt kapott, 6 lencsetaggal, és 12 megapixeles érzékelővel, ami 60%-kkal gyorsabb, mint elődje.

apple-iphone-watch-20160907-4824

A négy LED-es True Tone vaku 50%-kkal nagyobb fényerővel rendelkezik, és a mesterséges fények esetén tapasztalható villogás érzékelésére és ellensúlyozására is képes. A kamera új, Apple tervezésű ISP (Image Signal Processor) képfeldolgozó chipet kapott, és már RAW képek mentése is lehetséges. Az előlapi kamera is frissült, immár 7 megapixeles a FaceTime HD kamera.

Az iPhone 7 Plus esetén két 12 megapixeles kamera van, különböző lencsékkel: egy teleobjektívvel, egy pedig széles látószöggel. Egyúttal ez lehetővé teszi a kétszeres optikai nagyítást, efelett pedig szoftveresen akár 10x nagyításig léptethető.

apple-iphone-watch-20160907-4920

A két kamera ezen túl olyan mélységélességet tesz lehetővé portré fotóknál, amire eddig nem volt példa. Az ezt kihasználó új fotózási mód azonban csak később válik majd elérhetővé egy szoftverfrissítéssel.

apple-iphone-watch-20160907-5015

Az új készülékek kijelzője többek között 25%-kkal nagyobb fényerőre lesz képes, széles színtartománnyal, és természetesen a 3D Touch-ot is támogatja.

apple-iphone-watch-20160907-5046

A hangszóró sztereóvá vált: az egyik hangszóró a készülék alján, a másik a tetején található, és 50%-kkal nagyobb hangerőre is képes lesz, mint ami az iPhone 6s esetén elérhető.

apple-iphone-watch-20160907-5133

Eltűnik viszont a jack-csatlakozó: ennek feladatát a Lightning veszi át. Azok számára pedig, akik ragaszkodnak az analóg audióhoz, és így a jack-csatlakozóhoz, a dobozban átalakító is megtalálható lesz. (A töltés és aközbeni zenehallgatás kérdésére nem tért ki az Apple.)

apple-iphone-watch-20160907-5180

A fülesek új generációja is bemutatkozott az AirPods személyében. Az Apple vezeték-nélküli fülese 5 óra használatot tesz lehetővé a beépített W1 chipnek köszönhetően, és a doboza egyben töltő is, amivel összesen 25 óra használat érhető el. A csatlakoztatása összesen egyetlen gombnyomás lesz, és intelligensen érzékeli majd, hogy a fülünkben van-e.

AirPodsCase-PF-Open_AirPods-PF_iPhone7-JetBlk-PF_PR-PRINT

 

Az új készülékekbe A10 Fusion chip kerül: ebben 4 mag kapott helyett, amelyekből kettő nagy teljesítményű chip, a másik kettő pedig alacsony energiafelhasználású. A GPU 6 magos lett, ez 50%-kkal gyorsabb, mint az A9, és 3x gyorsabb, mint az A8. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék üzemideje még jobb legyen, ami napi szinten akár további 2 óra is lehet.

 

 

Az iPhone 7 ára 255 990 Ft-tal indul, és 32, 128 és 256GB-os tárhely-kapacitással érhetőek el, összesen öt színben. Az AirPods 59 990 Ft-ért vásárolható meg külön, október végétől.

Az új készülékek szeptember 9-étől előrendelhetőek, és 16-ától lesznek megvásárolhatóak. Hazánkban egy héttel később, szeptember 23-án jelenik majd meg.

Az iOS 10 szeptember 13-án jelenik majd meg.

Az összes információ az iPhone 7-ről pedig elérhető az Apple weboldalán: apple.com/hu/iphone-7

 

Elérhető az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 és a macOS Sierra kiadásra szánt verziója

Jadeye hírek 2016. szeptember 07. 22:54 5 hozzászólás 4 perc
Másfél héttel az iOS 10 és a tvOS 10 előző bétáinak megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 és a macOS Sierra kiadásra szánt, GM változatait.

 

iOS10-watchOS3-tvOS10-Sierra-GM-cover

Az iOS 10 GM természetesen OTA frissítésként is elérhető a már beta 8-at futtató készülékek esetén, vagy a béta profil telepítése után korábbi iOS-verziókon is; a watchOS 3 GM szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után; a tvOS 10 GM az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a beta 7-et futtató készülékekre; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

 

 

A mai eseményen az Apple az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékek mellett bemutatta az Apple Watch új változatát is.

 

Watch-Hero-Water-5-Up_PR-PRINT

Az Apple Watch Series 2 vízállóságot, GPS-t, gyorsabb processzort, új kijelzőt, és két új modellt is kapott.

Az új modell 50 méteres mélységig vízállóságot kapott, tehát vízbe ugrani és úszni is bátran lehet már benne. A Series 2-ben a vízálló hangszóró az edzés közben bejutott folyadékot az edzés végén maga fogja kilökni a hangszórórésből, hogy a hangerő ismét normális legyen.

Az új modell 50 méteres mélységig vízállóságot kapott, tehát vízbe ugrani és úszni is bátran lehet már benne. A Series 2-ben a vízálló hangszóró az edzés közben bejutott folyadékot az edzés végén maga fogja kilökni a hangszórórésből, hogy a hangerő ismét normális legyen.

 

Két új modell is bemutatkozott: az első a fehér kerámia készülékházas Apple Watch Edition.

Watch-Ceramic-Chrono_PR-PRINT

 

A másik az Apple Watch Nike+, amihez új szíj is társul:

Watch-Nike-Hero-Solo_PR-PRINT

 

Az új modellek előrendelhetőek szeptember 9-től, megjelenésük 16-án, kivéve a Nike+ modell esetén, mert ott október végén várható.

Az új modellek ára 139 990 Ft-tól, az Edition alá került kerámia óra pedig 479 900 Ft-tól indul. Az Apple megtartja az első generációs modellt is, amiben viszont az S1 processzort S2-re cserélik, viszont sem a vízállóságot, sem a GPS-t nem kapja meg. Az Apple Watch Series 1-re átkeresztelt modell ára pedig 99 990 Ft-tól kezdődik.

A watchOS 3 megjelenése szeptember 13-án lesz.

Az összes információ az Apple Watch Series 2-ről pedig elérhető az Apple weboldalán:apple.com/hu/watch

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 277 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket.    

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 299 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői álomrucikat.  

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 284 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Oksana Mukha esküvői ruha sorozatát  (III. rész) nézheted végig.   
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu