Szép borok a N.A.G.-tól -Ceremóniamester ízből ajánlja

Ceremóniamester blog

Igazi kézműves manufaktúrát ajánlanék a figyelmetekbe! Csodás, szépséges borokat készít a Ceremóniamester kedves barátja Németh Attila Gábor! Évek óta a kedvenceim közé tartoznak ezek a hihetetlen nedűk. Addiktív vagyok irányukban! Köszönet Atesz érte,hogy ílyen illat és ízharmóniát teremtettél!:) 

 

Ahogy Hamvas Béla: A bor filozófiája című művében mondja :

"A bor spirituális olajtartalmú ital. Minden borban kis angyal lakik, aki ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül. Amikor az ember iszik az érkező kis géniuszt a már bent lévők énekszóval és virágesővel fogadják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meggyullad. Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja. Ez ellen nem lehet védekezni. Ezért mondom, hogy egy pohár bor az ateizmus halálugrása." 

 

Pont ezt érzem amikor ülök a teraszomon, kezemben egy pohár N.A.G. Hanna 2006 -os csoda nektárral és csak hallgatom ,hogy suhannak ez esti égbolton a tündöklő csillagok, hogy dalolnak a párás tavaszi estében a növekvő, mosolygó kis levelek a fák ágain....kell ennél több!? 

 

 

Egy, tizenhét évesen,csillagos nyári éjszakán írt versem ugrik be kísérőnek :

 

Nyár-Éji Álom

 

A Sötétlő messzeségben már 

Semmi sem moccant,

Villámló álom-illat, csillámló szikra-tenger!

De kéklő feketeség meredt tánca

Nehézkesen fénylő, csillagos zenit.

Nyár -éji álom

Nyár -éji álom

Kristályok szabálytalan árnya!

Magam maradtam e

Csillogással telihintett égi mezővel.

Egy pillanat,

S átkaroltam az Eget zengő palástjával,

Az felém zuhant, s megérintett :

Rájöttem, míly csodálatos a Világ!

Egyedül,

Nyár - éji álom.

Gondolatok kavalkádja.

Álom,  Álom,    Álom…

(1984.08.21)

 

 

 

Pár kedvenc a teljesség igénye nélkül :

 

HANNA 2006, Sárga muskotály, Cserepes dűlő

A Cserepes dűlőn termett Sárga muskotályok közül az első, ami forgalomba került. Illata mélyebb és melegebb, mint a diósi muskotályoké, a szőlő mellett egyéb érett gyümölcsök is megjelennek, finom mézességgel és egy izgalmas teás jeggyel. Szájban kifejezetten nagy testű, ízei komplexek, és 200 grammot megközelítő cukortartalma mellett is remekül iható. 10 fokra hűtve fois gras és nem túlságosan érett kéksajtok mellé ajánljuk. Ne adjuk desszert mellé, inkább legyen Ő maga a desszert! Ceremóniamester kedvenc!

 

 

DIÓS 2007, Sárga muskotály, Diós dűlő

A birtok Sárga muskotályai közül a Diós dűlőn termett évről-évre a hűvösebb, fiatalosabb, könnyebben megközelíthető arcát mutatja a fajtának.Így van ez a 2007-es évjáratban is: illata színtiszta muskotály, szőlővirág egy csipetnyi bodzával. Szerkezete üvegesen tiszta, aromái áradóak, előzékeny, de nem túlzó édességének köszönhetően kifejezetten habzsolni való. 8-9 fokra hűtve, nem túlságosan édes, friss érzetű desszertek mellé ajánljuk.  Ceremóniamester kedvenc!

 

 

CSEREPES 2005, Hárslevelű-Chardonnay, Cserepes dűlő

Ez a Cserepes-dűlőből szüretelt bor hárslevelű (60%) és chardonnay (40%) házasítása. Színében az arany csillogása tükröződik poharunkban. Összetett illatában mély gyümölcsösség, a birs, a naspolya, az érett körte és az őszibarack társul minerális jegyekkel. Szájban intenzív, érett, de életteli aromái mellett a Mátra ásványos jegyei köszönnek vissza. A 7,7 gramm cukor finoman tesz hozzá a magas, de nem túlzó alkohol és a kerek savak által felépített egyensúlyhoz. 10-12 fokra temperálva, kifejezetten tartalmas húsételek mellé ideális kísérő, de egy igazán jó, kemencében készült sólet mellett sem vall szégyent. Kipróbáltuk.

 

 

http://www.concubina.hu/boraim/

 

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 247 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Lazaro Bridal, új  esküvői ruha sorozatát (I. rész) nézheted végig. 

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 279 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Yaniv Persy, MADAME BUTTERFLY esküvői ruha sorozatát nézheted végig.   

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 264 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Berta új Athens esküvői ruha sorozatát (II. rész) nézheted végig. 
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu