Szintet lépnél pároddal? Ezek a gyémánt gyűrűk a legideálisabbak eljegyzésre

Ceremóniamester blog

Elsőre ijesztő lehet a gondolat: “Én és a házasság?” Igen, ami eddig csak az “idősebbek” privilégiuma volt számunkra, az az idő előrehaladtával a miénk is lett. Nem a boldogító igen tesz bárkit is felnőtté, de a házasságkötéssel felelősséget vállalunk, ígéretet teszünk párunknak szerelemre, hűségre, támogatásra. Mikor érik meg erre egy kapcsolat, az változó. De ha már ott lebeg a levegőben, akkor ne késlekedjünk! A gyűrűválasztás miatt nem kell aggódni! Az Ékszerakcióval segítünk megtalálni a legmegfelelőbb darabot!

 

 

A házasságkötés egy többgyűrűs folyamat:

1 gyűrű eljegyzéshez
1-1 karikagyűrű az élet hátralévő részéhez az oltárnál felhúzva.

A karikagyűrű egy folytonos, egybekötött vonal. Mint ilyen hasonlít a nyaklánchoz is, de azt, általában felvétel előtt és után is szétkapcsoljuk. Gyűrű esetén erre nincs szükség, így hitelesebben képviseli az örök összetartozást.

Ha a többi gyűrűt nem is, de ezt a gyűrűsujjon illik viselni. Ennek hagyománya az ókorból ered. Úgy vélték, hogy a bal kezünk negyedik ujjából vezet egy ér közvetlen a szívhez. A reneszánsz korában ezt asztrológiával magyarázták: a negyedik ujjat a Nap, illetve Apolló köréhez tartozónak vélték, és derűt, pozitivizmust társítottak hozzá.

A férfi és nő közötti kapcsolat jelképe ősidők óta a karikagyűrű. A nemesfém és drágaköves ékszerek azonban csak későbbi századokban váltak az egyszerűbb emberek körében is elérhetővé. Korábban olyan egyszerűbb tárgyakkal, gesztusokkal jelezték az eljegyzés tényét, mint a jegykendő. A XX. század gyökeres változásain ezen a téren is érzékelhetőek voltak. A jegykendő lassan elmaradt, de helyét 3 gyűrű vette át.

Míg a házassági gyűrű általában visszafogottabb, szolidabb, addig az eljegyzési gyűrű köves, melynek eredetileg szív alakja volt, vagy 3 kisebb kő képviselte annak formáját. Anyagát tekintve az áttetsző ásványok, azok közül is a gyémánt a legnépszerűbb.

A házassági gyűrűk sem maradtak azonban sokáig dísztelenül: a belső felszínre való intim üzenetek, vagy a pár nevének gravírozásával mind többen teszik egyedivé a hűségük jeléül szolgáló karikát.

 

Első lépés az oltár felé: eljegyzés

Addig ne hívjunk meg senkit a lakodalomba, míg kedvesünk igent nem mondott házassági kérésünkre! Ezt az alkalmat érdemes jól megtervezni: figyeljünk az időzítésre, helyszínre, körülményekre, a fényekre, s nem utolsó sorban gondoskodjunk megfelelő jegygyűrűről!

Tökéletes jegygyűrű nincs; de mindenki számára van egy ideális.

A kiválasztáshoz most nem kérhetjük párunk közvetlen segítségét, de ha figyelmesek vagyunk, akkor közvetve rengeteget súghat nekünk. Vizsgáljuk meg, hogyan!

 

Arany, ezüst?

Eredetileg az eljegyzési gyűrű ezüst, míg a házassági gyűrű aranyból készült. Természetesen, ha párunk kizárólag arany ékszereket hord, rugalmasan térjünk el a szokásoktól. Ez esetben válasszunk kicsit szolidabb köveset.

 

A kő fajtája, színe, mérete

Ez kardinális kérdés, amiben különösen figyelembe kell vennünk párunk életmódját, stílusát. A kő erőteljesen emeli az ékszerek értékét, színvonalát. Mozgékony, sportos hölgy esetén válasszunk olyan jegygyűrűt, amelynél a kő a felszínből nem, vagy csak minimálisan emelkedik ki. Figyeljünk a minőségi illesztésre, hogy az ékesség évtizedekig gyilloghasson párunk gyűrűjében.

Az alakot illetően térjünk nyugodtan el a szív formától! Lehet kerek, négyzet, rombusz; egy vagy akár több kő is. A lényeg a szépség, harmónia a párunk stílusának megfelelően. A szín és a kőfajta választásánál a minél tisztább, világosabb árnyalatok a legtalálóbbak. Ezek képviselik a házasság, a szerelem tisztaságát, az őszinte érzelmeket; valamint utalhatnak, mint a fehér ásványok általában, a tisztánlátásra, józanságra. Ezzel igazolván, hogy önszántunkból döntöttünk párunk mellett, tiszta szerelemből.

Eljegyzést nem tervezünk olyan gyakran ünnepelni, mint születésnapot. Ezért érdemes erre az alkalomra anyagilag is összeszednünk magunkat. A természetben sok gyönyörű kristálytiszta ásvány van, mégis a gyémánt ragyogása a legfenségesebb! Ez esetben valóban nem a méret, hanem a ragyogás, csillogás  és a forma a lényeg. Spirituális jelentősége a tisztánlátás jegyében: segít elűzni a féltékenységet; erősíti a bizalmat párunk felé. A gyémántot isteni fénynek tartják, ami mindennél jobban igazolja annak létjogosultságát az eljegyzési gyűrűkbe foglalva.

 

A méret is számít!

Valóban, azonban a gyűrű átfogójának mérete a fontos. A pontos gyűrűméret eltalálását ne bízzuk a véletlenre! Csenjük el bátran kedvesünk egyik gyűrűjét, amelyet lehetőleg a gyűrűsujján szokott viselni, s vigyük magunkkal az ékszerészhez. Vagy egyszerűen vegyünk róla méretet, amivel a boltokban már tudnak segíteni nekünk. Ügyes megoldás, ha gyurmába rögzítjük az etalon gyűrű lenyomatát.

Amennyire nagyszerű dolog a házasság, annyira tiszta és egyszerű is. Képviselje ezt mind az eljegyzési, mind a házassági ceremónia is. Szóljanak ezek az események a párról, ne másról! Ezt a tiszta, őszinte érzést jelképezze az eljegyzési gyűrű gyémántja is!

 

Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás az esküvői ruhák blogból

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 263 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, Berta új Athens esküvői ruha sorozatát (I. rész) nézheted végig. 

Legújabb álom esküvői ruhák, trendek 235 - Ceremóniamester ajánlja

Ha álmaid esküvői ruháját keresed, akkor jó helyen jársz, mert a Szablya Ákos ceremóniamester, a Te ceremóniamester -ed hetente újabb és újabb neves tervezőtől mutat Neked szépséges esküvői ruhakölteményeket. Most épp, az 1001 éjszaka mesébe illő ruháit hozza el Nektek a libanoni tervező, Ziad Nakad, az új  esküvői ruha sorozatával (VI. rész).   

Divatbemutatókról ollózva 50 -Ceremóniamester ajánlja

Szablya Ákos ceremóniamester , a Te ceremóniamestered egy új sorozatot indít Neked Divatbemutatókról ollózva címmel. A legnagyobb divatházaktól kezdve a legextrémebb ruhákig mindent fogsz látni ebben a csokorban. Remélem inspiráló, de az biztos hogy amulatba ejtő lesz majd. :) Most épp egy tervező óriás, Rahul Mishra 2021 színekkel teli, vibráló, legújabb ruháit nézheted végig.
Vissza a esküvői ruhák blog bejegyzésekhez

Amennyiben nemcsak az esküvői ruhák érdekelnek, hanem esküvőre ceremóniamestert is keresel, akkor kérlek nézd meg a weboldalam ahol mindent infót megtalálsz rólam, referenciáimról vagy akár a tanítványaimról.

ceremoniamestered.hu